loading

Mélyreható biztonság.

Bármit is szállítson Opel Vivarójával, és bárki is üljön benne, minden lehetséges intézkedést megtettünk, hogy kifinomultabbá tegyük és emeljük a biztonság szintjét anélkül, hogy ez a gazdaságosság, hatékonyság vagy kényelem rovására menne.

Opel Vivaro – Aktív biztonság

Aktív biztonság

Az aktív biztonsági funkciók többek között az alábbiakat tartalmazzák:

 • Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP®Plus)
 • Blokkolásgátló fékrendszer (ABS)
 • Elektronikus fékerő-elosztás (EBD)
 • Visszagurulás-gátló (HSA)
 • Kipörgésgátló (TC)
 • Utánfutó-stabilizáló program (TSP) (a külön rendelhető vonóhoroggal)

Ez bármilyen furgon esetén rengetegnek mondható – de az Opel Vivaro még ennél is többet kínál. Az ESP®Plus például még az alábbiakat is tartalmazza:

 • Adaptív terhelésszabályozás. A terhelésszabályozás annak megfelelőn állítja be az ESP®Plus rendszert, hogy a jármű teljesen vagy félig van-e megrakodva, vagy üres (alapfelszereltség).
 • Borulásvédelem. A borulásvédelem az ESP®Plus érzékelői segítségével folyamatosan ellenőrzi a jármű viselkedését, és közbelép, ha a járművet a felborulás veszélye fenyegeti.
 • Hidraulikus fékrásegítő. Kritikus vezetési helyzetekben a hidraulikus fékrásegítő maximálisra növeli a fékerőt, ezzel lecsökkentve a féktávot.
Opel Vivaro – Légzsákok

Visszatartó rendszerek

Az alapfelszereltségbe tartozó passzív biztonsági felszerelések tartalma többek között:

 • Vezetőoldali első légzsák
 • Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés a vezetőüléshez
 • Erőhatárolóval ellátott biztonsági övek az első sori üléseknél
 • Biztonsági öv előfeszítő az első sori üléseknél
 • Fejtámla a vezetőülésen nyakrándulás ellen védő rendszerrel
 • Alácsúszásgátló rendszer a vezetőülésben
 • Biztonsági öv erőhatároló (hátsó üléseknél)
 • ISOFIX rögzítési pontok 2 gyermeküléshez a személyszállító furgonban

Első utasoldali és első oldallégzsákok, valamint első függönylégzsákok minden változathoz külön rendelhetők.

Opel Vivaro – Holttértükrök

Holttértükrök

A dupla lencsés külső visszapillantó tükrök minimalizálják a holttér veszélyeit vezetés közben, míg a különálló alsó tükör extra kilátást biztosít előzés közben, az aszferikus külső rész pedig nagy távolságokban javítja a láthatóságot. Az első utasoldali napellenzőn található egyedülálló nagylátószögű tükör extra kilátást nyújt a bonyolult kereszteződésekben.

Abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS)

A TPMS növeli a biztonságot, mivel menet közben érzékeli az abroncsnyomás csökkenését. Érzékelő aktiválja, és a műszercsoportban egy jelzőfény időben figyelmeztet, mielőtt teljesen leeresztene a gumi.

Opel Vivaro – Gyalogosvédelem

Gyalogosvédelem

Az Opel Vivaro optimalizált lökhárítója körüli terület megfelel a gyalogosok lábának védelmére vonatkozó követelményeinek . A fej hatékony védelmét pedig a deformálódó motorháztető és az alatta lévő komponensek, valamint az akadálytalan deformálódást megengedő ütéselnyelő tér biztosítják.

Riasztóberendezés

A Vivaro Opel riasztóberendezését a Motor Insurance Repair Research Centre (Thatcham, Egyesült Királyság) szakértőivel együtt fejlesztettük ki. Átlagon felüli, E besorolást kapott. Ha bárki megpróbál erőszakkal behatolni a járműbe, akkor aktiválódik, az autó pedig dudálni kezd és villognak a lámpák. Az akkumulátor lecsatlakoztatása ellen a saját energiaforrás nyújt védelmet.

Zárretesz

Az első ajtók reteszelhetők az Opel opcionális gyárilag beépített zárretesz rendszerével. Ez növeli a jármű biztonságát, és még nagyobb védelmet nyújt lopás ellen.

A képen extraként választható felszerelés is látható. A képen látható autók illusztrációk.

A leírások és az illusztrációk olyan felszereléseket is tartalmazhatnak, melyek nem részei az alapfelszereltségnek. A feltüntetett adatok a publikálás időpontjában pontosak voltak. Fenntartjuk a jogot, hogy változtassunk a megjelenésen és a műszaki tartalmon. A megjelenített színek megközelítőleg tükrözik a valódi színeket. A feltüntetett opcionális tartalom felár ellenében rendelhető meg. Járműveink elérhetősége, műszaki jellemzői és pontos felszereltsége változhat, egyes elemek csak bizonyos országokban vagy felárért rendelhetők. Részletes és aktuális információkért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

+) WLTP: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) használatával történik, a 715/2007/EK és a 2017/1151/EU rendeletnek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján). Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket. A hivatalos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

++) NEDC: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás alapján történik, a vonatkozó értékeket pedig visszaalakítják a NEDC rendszerbe az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében, a 715/2007/EK, 2017/1153/EU és 2017/1151/EU rendeleteknek megfelelően.

Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket, az opcionális felszereltséget, és a gumiabroncsok jellegzetességeit. A hivatalos üzemanyag-fogyasztásról és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

+++) Kifutott járművek / könnyű haszonjárművek: Minden feltüntetett adat az alapfelszereltségű EU alapmodellre vonatkozik. A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a 715/2007/EK és 692/2008/EK rendeleteknek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján), az üzemkész jármű súlyát figyelembe véve, a rendeletben meghatározottak szerint történik. További tartozékok használata és a gyárilag beépített extra felszereltség a jelzettnél kissé nagyobb fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokat eredményezhetnek. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét. Kizárólag a különböző járműváltozatok összehasonlítására szolgálnak, és eltérhetnek a valós vezetési körülmények között elért tényleges üzemanyag-fogyasztástól, amelyet nagymértékben befolyásolhat a vezetési stílus és az üzemeltetési körülmények. További felszerelések használata növelheti a jármű üres tömegét, egyes esetekben a jármű tengelyterhelését és össztömegét, és csökkentheti a vontatható tömeget. Ez a maximális sebesség csökkenéséhez és a gyorsulási idő megnövekedéséhez vezethet. A teljesítményadatok 75 kg tömegű vezetővel, továbbá 125 kg terheléssel értendők. 2 A H-gáz m3/100 km-ben értendő.

Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Az Opel az ésszerűség határain belül erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a honlapon található adatok pontosak és naprakészek legyenek, de nem vállal felelősséget a honlapon található információk esetleges pontatlanságából eredő veszteségek illetve kártérítési igények kapcsán. Az oldalon található információk pontatlanságát okozhatja például a termékek specifikációinak, az opcionális kiegészítőknek (stb.) az időszakos megváltozása. A bemutatott vagy leírt termékek közül némelyek csak bizonyos országokban kaphatók, vagy csak felár megfizetése mellett. Az Opel fenntartja a termékspecifikációk tetszőleges időpontban történő megváltoztatásának jogát. Az Ön országában érvényben lévő termékspecifikációkról Opel Márkakereskedőjénél tájékozódhat.
promo 
Ugrás az oldal tetejére